05.10.2016

Aktivnosti Društva Naša djeca povodom Dječjeg tjedna

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Savez DND-u suradnji s DND u gradovima i općinama već više od trideset godina prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječji tjedan započinje „Međunarodnim danom djeteta“ (ponedjeljak – prvi dan u Dječjem tjednu).

Tim povodom Društvo Naša djeca Vrsar u suradnji sa Dječjim vrtićem Tići i Osnovnom školom Vladimira Nazora u Vrsaru organiziralo je u utorak posjet djece Načelniku Općine Vrsar Franku Štifaniću u kojem je u ugodnom druženju istaknuto zadovoljstvo što djeca ove godine nemaju posebnih (velikih) želja. Razlog je što je Općina njihovu najveću želje iz prošlih susreta – izgradnju polivalentnog igrališta kraj osnovne škole u Vrsaru ispunila i više od njihovih očekivanja. Upravo zato djeca su zahvalila načelniku na brizi lokalne zajednice, koja im je pored kvalitetnog vrtića, osnovne škole sa sportskom dvoranom osigurala i novo polivalentno igralište na kojem će moći obavljati sportske aktivnosti na otvorenom prostoru.

Putem od vrtića do općinske zgrade vrtićka su djeca ostavila svojim sumještanima u poštanskim sandučićima poruke ukrašene njihovim crtežima kojim im ukazuju na njihova prava. Nakon posjete načelnika Općine Vrsar djeca su posjetila i Općinu Funtana.

Njihov tjedan započeo je jučer u ponedjeljak (Međunarodnom danu djeteta) kada su vrtićka djeca i njihovi dojučerašnji prijatelji, učenici prvog razreda osnovne škole zajedno pogledala predstavu „Pravi prijatelj“ u izvođenju Produkcije Z, lutkarskog kazališta iz Splita.

U srijedu je organiziran izlet djece na Brijune, a DND će vrtićkim grupama podijeliti drvene igračke. Za četvrtak je predviđeno crtanje na asfaltu kredama u boji, a u petak će delegacija DND Vrsar posjetiti prvašiće i darivati ih prigodnim poklonom (školskim priborom), a produženi boravak osnovne škole dobit će na dar lopte za odbojku i nogomet.

Boris Šverko