10.05.2016

Aktivnosti uoči Tjedna Crvenog križa od 8. do 15. svibnja

Ove godine usmjerili smo aktivnosti zdravlja, tako da osim mjerenja tlaka i šećera u kapilarnoj krvi na cijeloj Poreštini, imati ćemo pregršt aktivnosti uz.
Mjerenje tlaka i šećera realizirati će se uz Udrugu dijabetičara Tar-Vabriga i Dijabetičkoj udruzi Poreč – Sekcija Galija.
Vrlo važno je da naši građani nauče koristiti vanjske defibrilatore koji su smješteni u Gradu, tako da organiziramo dva termina predavanja za njihovo korištenje u popodnevnim satima, i to u Centru za mlade i prostorima Crvenog križa Poreč.
Kako smo već uveli tradiciju da u tom Tjednu poklonimo građanima i neku izložbu vezano uz tematiku CK, ove godine imamo izložbu fotografija Ibrahim Malla, koji je službeni fotograf Crvenog križa, a fotografije koje će biti izložene prikazuju ljude u nevolji i našu pomoć. Možete pogledati više o fotografu na stranici www.ibrahimmalla.com
Posebno pozivamo srednjoškolce da se odazovu i pogledaju izložbu, te da je uvrste u tematski plan i njihovih aktivnosti.
U Tjednu koji slijedi imamo i važnu informaciju, a to je da ćemo oformiti i Klub mladih Crvenog križa Poreč.
Planiramo prilagoditi sve aktivnosti mladima, kako bi što aktivnije sudjelovali u našem radu, i bili jak oslonac u zajednici u kojoj žive.
Nadamo se da ćete nas podržati, te obilježiti zajedno s nama Tjedan Crvenog križa

Vesna Janko Finderle
Ravnateljica

Klikni za detalje: Uhvati ritam 20