14.10.2015

Dajmo djeci korijene i krila

Odgojno-obrazovni projekt Etnografskog muzeja i Radija Kaj Dajmo djeci korijene i krila, u utorak 13. listopada 2015. godine nastavljen je  u Dječjem vrtiću Tići u Vrsaru.

Tradicijske zagorske drvene igračke, proizvedene u Hrvatskom zagorju, u Mariji Bistrici, u sklopu projekta Dajmo djeci korijene i krila prvi put su stigle u Istru.

Igračke su ravnateljici Venis Gregurović uručili pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Smoljan, direktor Radija Kaj Drago Gradečak, autorica projekta Mirjana Drobina i predstavnik Narodnih novina Davor Hafner.

Najmlađima je o igračkama, koje je zaštitio UNESCO, govorila autorica projekta Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja. U ime Narodnih novina, partnera projekta, dar djeci – pribor za crtanje, uručio je Davor Hafner.

Zahvaljujući Etnografskom muzeju i Radiju Kaj, širom Hrvatske, od Zagorja, Međimurja i Prigorja, preko Zagreba, Slavonskog Broda, Vukovara, Rijeke i Dubrovnika, djeca se u vrtićima upoznaju s hrvatskom kulturnom baštinom i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. Do sada je projektom obuhvaćeno više od 50 vrtića širom Hrvatske, a projekt su podržale tvrtke Narodne novine i Janaf.

Laboratorij zabave izveo je predstavu Vilko i dlakavi čovjek.