09.11.2016

Martinje u Vrsaru

Općina Vrsar i Turistička zajednica Vrsar pozivaju Vas na proslavu sv. Martina koji je uz sv. Fošku zaštitnik grada Vrsara.
Proslavu će započeti članovi Stolnoteniskog kluba Vrsar koji u srijedu 09.11. organiziraju turnir za mlađe kategorije i veterane u prostorijama školske dvorane s početkom u 16,00 sati.

U petak 11.11. u 11,00 sati u župnoj crkvi Sv. Martina održat će se sveta misa, a u 18.00 sati tu počinje koncert ženskog zbora Mendule.

Program proslave odvijat će se tradicionalno na Trgu Degrassi ispred općinske zgrade.

Od 12 sati na trgu će izlagati svoje proizvode lokalni OPG-ovi, a kuharske ekipe vrsarskih udruga, škole i susjedne općine Sv. Lovreč pripremat će šugo od boškarina s pljukancima koje će, nakon ocjenjivanja stručnog žirija, podijeliti sudionicima proslave uz simboličnu naknadu koja je namijenjena za dobrotvorne svrhe.

Odbojkaški klub organizira u prostorijama školske dvorane troboj ekipa Vrsara, Rovinja i Umaga koji počinje u 15,00 sati.

Turnir u briškuli za čije pobjednike su osigurane bogate nagrade započinje u 16,30 sati u  prostorijama Zajednice Talijana. Ekipe se prijavljuju od 16,00 sati.

Sve goste, kuhare i njihove pomoćnike od 13 sati do početka dječjeg festivala zabavljati će Bambus bend. Dječji festival održat će se u šatoru, a natjecat će se 16 učenika i učenica osnovne škole koji će se predstaviti publici odabranim popularnim skladbama zabavne glazbe. Nakon njih publici će se predstaviti svojim nastupom folklorna grupa Osnovne škole Vladimira Nazora.

Nakon festivala porečko-vrsarski blues rock band Bluesbrajders zabavljat će nas svojim novim pjesmama, a nastupiti će i Gordan Gregurović.

U 19 sati slijedi proglašenje pobjednika festivala, pobjednika u pripremi jela, podjela nagrada pobjednicima u sportskim takmičenjima, te priznanja za najljepše uređeni balkon, okućnicu i ulaz u poslovni prostor.

U nastavku goste će nastaviti zabavljati Bambus bend.
Dobro došli !

 

Sveti Martin u Vrsaru