28.07.2015

MEĐUNARODNA VATERPOLO LIGA "ALPE ADRIA": VK "VRSAR

Untitled-1

Ljubitelji vaterpola u Istri sa oduševljenjem su primili vijest da je jedan klub iz njihove sredine osvojio 2. mjesto u završnici međunarodne vaterpolo lige „ALPE ADRIA”, kojoj je domaćin 16.5. bila talijanska Gorica. Drugo mjesto osvojio je Vaterpolo klub „VRSAR” iz Vrsara u jakoj međunarodnoj konkurenciji talijanskih, slovenskih i hrvatskih klubova. Po završetku prvenstvenog dijela lige, vrsarani su osvojili 6. Mjesto, koje im je u skladu sa propozicijama osiguralo nastup u doigravanju. O „osobnoj karti” Vaterpolo kluba „Vrsar” razgovarali smo sa nekadašnjim vaterpolistom VK „Primorje” Rijeka a aktualnim trenerom  VK”VRSAR” Damirom Cicovićem:

-Sa ponosom   ističem da je ovo za naš klub vrlo zapažen uspjeh, jer smo u 12-godišnjem postojanju klub dosad nastupali samo u županijskom rangu. Inače se naš klub temelji na školi vaterpola odakle „crpimo” igrače za seniorski sastav. Kada je poznato da smo aktivni jedino u ljetnim mjesecima i to na improviziranom plivalištu, jer Vrsar nema natkriveni bazen (kao što ga inače nema nitko u Istri) 25-orici naših igrača preostaje jedini motiv koji ih drži na okupu , a to je ljubav prema tom sportu. Ovaj uspjeh je jedina nagrada mojim igračima, jer znaju da je to rezultat njihovog požrtvovnog rada posljednjih godina.

U prvenstvu Vaterpolo lige „ALPE ADRIA” nastupali su hrvatski klubovi „STARA SAVA” i „NEDJELJOM U 9″ iz Zagreba, „ALBA MARIS „ i „CORPOMORTO” iz Zadra, „GOREŠTIN” iz Varaždina i „VRSAR”, slovenski klubovi „ŽUSTERNA” Koper, „KRANJ”, „LJUBLJANA” I „MROŽ” oba iz Ljubljane te talijanski „GORIZIA”, „VERONA” I „TRIESTE”.

U završnom turniru „Final 6″ , „VRSAR” je pobijedio „ŽUSTERNU” sa 5 : O, zatim prošlogodišnje pobjednike „ALBA MARIS” sa 1O : 9, nakon izvođenja peteraca .(utakmicca je u regularnom vremenu završila 5 : 5). U finalu protivnik im je bila zagrebačka „STARA SAVA” od koje su izgubili sa 3 : 1O.

Zaslužni za ovaj naš veliki uspjeh koji će zasigurno ostaviti pozitivnog traga na daljnji rad kluba a našem predsjedniku Mauru Pisaku,  pružiti zadovoljštinu za dosadašnji i budući njegov rad u klubu su igrači: Stefan Milokanović, Luka Cicović, Giovanni  Benussi, Mateo Benussi, Valter Ciceran, Diego Pisak, Luka Maras, Lovro Bosančić, Dragan Maras, Almir Mešić, Dominik Vujasin, Arsen Sergo, Vedran Poropat, Geri Smokvica, Duje Senković, Tomislav Šantić, Fabio Gržetić i Anton Benedeković.

Untitled-2