18.05.2023

Natjecanje u odvajanju otpada u Hrvatskoj "Otpadijada" - građanima Općine Vrsar-Orsera  pripalo je visoko  2. mjesto

Sa zadovoljstvom ističemo da je prvo natjecanje u odvajanju otpada u Hrvatskoj – edukativna kampanja OTPADIJADA – uspješno okončana.

Natjecanje je pokrenula Usluga Poreč, u suradnji s Gradom Poreč-Parenzo te Općinom Funtana-Fontane, Općinom Kaštelir-Labinci – Castelliere–S.Domenica, Općinom Sveti Lovreč, Općinom Tar-Vabriga – Torre-Abrega, Općinom Višnjan-Visignano, Općinom Vižinada-Visinada i Općinom Vrsar-Orsera  s ciljem poticanja svijesti građana o važnosti pravilnog odlaganja i postupanja s otpadom.

Građani su se rado priključili ovom hvalevrijednom i zanimljivom izazovu, te u skladu s motom kampanje ODVAJAJ VJEŠTO, POBIJEDIT ĆE TVOJE MJESTO pokazali zavidan interes za sudjelovanje u akciji kojom čuvaju okoliš, te usput postižu mjesečne uštede na računima za zbrinjavanje miješanog komunalnog otpada.

U ukupnom prebrojavanju količina odvojeno sakupljenog otpada  u zadanom periodu

građanima Općine Vrsar-Orsera  pripalo je visoko  2. mjesto

čime je svako domaćinstvo osvojilo bio vreću namijenjenu odvojenom sakupljanju zelenog otpada iz vrtova, koju, u radnom vremenu općinske uprave,  mogu  preuzeti u prostorijama Općine (porta Općine).

Zahvaljujemo građanima na uspješno provedenoj kampanji i vjerujemo da će se napori na odvajanju otpada nastaviti i ubuduće u cilju ljepšeg i zdravijeg okoliša.

 

OPĆINA VRSAR-ORSERA

Jedinstveni upravni odjel