08.11.2021

Općini Vrsar dodijeljeno 1,26 milijuna kuna bespovratnih sredstava za obnovu Dječjeg vrtića i jaslica Tići

Općina Vrsar-Orsera i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sklopili su ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta kojim je Općini dodijeljeno 1.262.779,49 kuna bespovratnih sredstava. Taj se novac odnosi na sufinanciranje 50% troškova vlastitih sredstava koje je Općina uložila u projekt „Energetska obnova Dječjeg vrtića i jaslica Tići“.

vrtić tići vrsar foto tanja kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Ugovor je sklopljen temeljem javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2020. godinu od 15.12.2020. godine.

„Ovim se putem zahvaljujem ministrici i službenicima resornog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske te svim službenicima općine koji su svojim angažmanom i još jednom uspješno odrađenom prijavom osigurali dodatna sredstva Općini, a koja zasigurno pružaju čvrsti temelj za daljnje prijave i provođenje projekata sufinanciranim iz EU fondova“, izjavio je tom prigodom općinski načelnik Ivan Gerometta.

Krajem 2019. dovršena je temeljita rekonstrukcija i energetska obnova vrtića, koju je općina financirala s ukupno 8,2 milijuna kuna. Osim unutrašnjosti vrtića uređen je i okoliš, gdje je u cijelosti obnovljeno i dvorište koje je dobilo nove sprave za dječju igru. Novim rekvizitima opremljena je onomad i vrtićka sportska dvorana.

vrtić vrsar teretana foto tanja kocijančić 2019.
Foto Tanja Kocijančić

Projekt rekonstrukcije i energetske obnove dječjeg vrtića i jaslica Tići, ukupne vrijednosti 8.242.111,16 kuna, sufinanciran je iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. kroz natječaj Ministarstva poljoprivrede za tip operacije 7.4.1. u sklopu kojeg je Općini Vrsar odobren iznos bespovratnih sredstava u visini od 5.106.802,56 kuna. Sada dobivenim sredstvima učešće općine iz proračunskih sredstava smanjio se za dodatnih 1,26 milijuna kuna.

Temeljni cilj ovog projekta bio je rekonstrukcijom i opremanjem objekta izgrađenog prije gotovo 40 godina povećati standard i razinu kvalitete ove odgojno – obrazovne ustanove kako bi se omogućila što kvalitetnija skrb o djeci predškolske dobi, ali i bolji uvjeti rada za zaposlenike.

Izvor: https://www.istriaterramagica.eu/novosti/djeca-mladi/vrsar-dobio-12-milijuna-bespovratnih-kuna-za-obnovu-vrtica/