10.11.2017

Otvorena kućica za knjige u Vrsaru

U petak, 10. studenoga 2017 otvorena su vrata male slobodne knjižnice u Vrsaru.

knjiznica_open doors

Gradska knjižnica Poreč brine o koordinaciji knjižnične djelatnosti na području grada Poreča i gravitirajućih općina pa je 2015 godine započela širenje mreže malih kućica za knjige u sklopu projekta “Little Free Library” kako bi realizacijom ove ideje općine dobile jednu malu slobodnu knjižnicu.

Nakon malih knjižnica, kućica za knjige u porečkom parku Olge Ban, u Vižinadi i Funtani raduje nas otvaranje nove kućice za knjige u Vrsaru na adresi Obala maršala Tita 6 (kod ureda Turističke zajednice Vrsar).

Postavljanjem kućice za knjige, u koju se može smjestiti 100-tinjak knjiga, knjiga će se približiti svim sugrađanima u svakodnevnim aktivnostima, na otvorenom prostoru, ali i brojnim turistima koji posjećuju Vrsar. Knjige će biti namijenjene čitačima različite dobi i različitih čitalačkih interesa.

DSC_0611
Svi mogu u kućicu staviti svoje knjige i druge posuditi, donositi uvijek nove, bez evidencije, bez registracije, bez radnog vremena, dan i noć, svakoga dana u godini. Knjižnica će ovisit o njenim korisnicima, a njezinom uporabom i čuvanjem promiče se pismenost i ljubav prema čitanju, uz izgradnju osjećaja zajedništva kroz brojne generacije.

DSC_0602

Projekt Little Free Library zaživio je u 70 država svijeta ukazujući na dinamičnost i spontanost življenja uz knjigu u svakodnevnim aktivnostima i na otvorenim prostorima. Pročitajte vise o projektu na https://littlefreelibrary.org/ 

DSC_0609

DSC_0617