24.04.2018

Radionica interpretacije baštine za manifestaciju “Stari samanj pod kaštelom”

u petak, 27.04. u 17.30 u staroj školi u Vrsaru

Dragi Vrsarani i Vrsaranke,

Turistička zajednica općine Vrsar, u sklopu projekta Interreg SI-HR “Uživam tradicijo” vas poziva da se priključite manifestaciji “Stari Samanj pod Kaštelom”, te da za jednu večer postanete stanovnici nekadašnje Vrsarske grofovije.

Manifestacija Stari samanj pod kaštelom održat će se 22.-23. lipnja i 7.-8. rujna 2018. godine, tom prilikom će se stari grad Vrsar vratiti u vrijeme porečkih biskupa i Vrsarske grofovije. Kako bi se upotpunio ugođaj manifestacije tražimo statiste koji će se kostimirani uključiti u Stari samanj. Potrebno je statirati oko 2-3 sata na manifestaciji 22.06. i/ili 07.09. (možete odabrati samo jedan dan ili oba termina, ovisno o vašoj raspoloživosti).

Da bi statisti bili smisleno uključeni u manifestaciju, redateljica kazališnog dijela, Petra Blašković će predstaviti ideju Starog samnja i objasniti mini-uloge koje bi statisti imali. Kostimirani statisti će biti raspoređeni po gradu (ne na sceni) i imati male uloge kao umijesiti kruh, donijeti vodu, pjevušiti a i nešto interaktivnije za one koji budu htjeli.

Ako se želite uključiti ili samo saznati o čemu se radi, dođite u petak 27.04. u 17.30 u staru školu u Vrsar.
Radionica je otvorena svima.

Za prijave i informacije javite se Tei Štifanić na 0998447825
Turistička zajednica općine Vrsar

Stari samanj pod Kastelom