28.02.2018

Radionica izrade kostima iz doba vrsarske grofovije

Turistička zajednica Općine Vrsar u sklopu projekta Interreg SI-HR “Uživam tradicijo” organizira kreativnu radionicu izrade kostima iz doba vrsarske grofovije.  Voditeljica radionice je kostimografkinja i scenografkinja Kristina Nefat.

Četvrtak, 01. ožujka u 18.00 sati
Zajednica Talijana Vrsar (Gradska Vrata 2)

Tema: izrada kostima iz doba vrsarske grofovije.
Uz pomoć voditeljice radionice, zajedno ćemo odabrati tkaninu, kroj i dekoracije te na temelju povijesnih dokaza osmisliti i ostvariti kostime iz doba vrsarske grofovije koji će se nositi i koristiti za manifestacije i drugo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na radionicu je dobrodošao svatko, nije potrebno znati šivati. Ako imate slike nošnji ili odjeće koja se nekad nosila u Vrsaru molimo vas da donesete.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voditeljica radionice: KRISTINA NEFAT
Kristina posjeduje obrazovanje na polju primijenjene umjetnosti (Kulturno-umjetnički smjer – likovni stručni radnik grafičkih tehnika), vještine grafičkog dizajna, scenografici i kostimografiji, te rad na polju kazališne i festivalske produkcije koji su doprinijeli širini njenog znanja te visoku razinu organizacijskih sposobnosti. Kristina je jedna od osnivačica i članica Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika – HUIU, s više od 25 godina rada na umjetničkom polju. Tijekom godina Kristina je sudjelovala u velikom broju kazališnih, kulturnih projekata i festivala; kao kostimograf, scenograf te producentica i izvršna producentica.

Informacije i prijave za radionice javite se Tei Štifanić na 0998447825 ili tea.stifanic@infovrsar.com

OLYMPUS DIGITAL CAMERA