24.03.2020

Važno – Obavijest, pojašnjenje i obrasci vezani uz izdavanje propusnica građanima

Građanima s prebivalištem na području Općine Vrsar-Orsera, kojima se izdaje propusnica temeljem točke 2e (iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i ostalih potrepština) Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta od 23. ožujka 2020., Stožer civilne zaštite Općine Vrsar-Orsera izdaje propusnice na način da se podnese zahtjev koji će sadržavati:

          ime i prezime, OIB, adresa, broj telefona, e-mail 

–          razlog korištenja propusnice

–          vrijeme korištenja propusnice

–          točnu adresu odredišta

Zahtjev za izvanje propusnice predaje se putem nove aplikacije Ministarstva uprave Republike Hrvatske na slijedećoj poveznici: epropusnice.gov.hr

Građani koji nemaju mogućnost predati zahtjev putem navedene aplikacije mogu preuzeti obrazac zahtjeva iz priloga te dostaviti na mail adresu: opcina-vrsar@vrsar.hr

Epropusnica će se dostaviti mailom na adresu pošiljatelja.

Zahtjev za izdavanje propusnice može se dostaviti i putem telefona 052/441-339 te će ga ispuniti dežurna službena osoba.

Za zahtjeve koji budu podneseni radnim danom od 8:00-12:00 sati izdati će se propusnica istoga dana do 15:00 sati a za zahtjeve koji budu podneseni nakon 12:00 sati propusnica će biti izdana narednog radnog dana.

Dodatne upute mogu se zatražiti od Stožera civilne zaštite Istarske županije na mail: info.stozer@istra-istria.hr

Svi oni koji trebaju propusnicu radi obavljanja posla trebaju se obratiti svojim poslodavcima.

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera. Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji te je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Propusnice se izdaju najdulje na period od 14 dana.

PROPUSNICE NISU POTREBNE ZA KRETANJE GRAĐANA NA PODRUČJU POREŠTINE (područje Grada Poreča i općina Sv. Lovreč, Višnjan, Vižinada, Tar-Vabriga, Kaštelir-Labinci i Funtana)

Prilozi:

OBRAZAC ZAHTJEVA

Odluka o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka u RH

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH