24.11.2021

VRSAR sufinancira dopunsko osiguranje umirovljenicima

Općina Vrsar i ove godine sufinancira dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenicima sa područja Općine. Na javni poziv pristiglo je 148 prijava, od kojih je 146 pozitivno riješeno. Ukupan trošak je 77.193 kuna i u cijelosti će se podmiriti iz općinskog proračuna. Prema Odluci o sufinanciranju dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenika onima s prosječnim mjesečnim primanjima do 2.500 kuna trošak dopunskog zdravstvenog osiguranja financira se u 100%-tnom iznosu, odnosno 840 kuna, a onima sa primanjima do 5.000 kuna mjesečno u 50%-tnom iznosu, odnosno 420 kuna.

Prošle je godine odlukom obuhvaćeno 113 korisnika. Dakle, radi se o povećanju od skoro 30% broja korisnika.

“Svjesni vremena u kojem živimo i drastičnom povećanju troškova života, od živežnih namirnica do troškova energenata, iznimno nam je drago da možemo barem malo olakšati život najugroženijim skupinama društva, u koji dobar dio umirovljenika zbog niskih mirovina zasigurno pripadaju. Kao i do sada, i ubuduće ćemo mjerama socijalne politike nastojati pomoći najugroženijim skupinama da lakše prebrode životne tegobe i neizvjesnost vremena u kojem živimo” naglasio je načelnik I. Gerometta.

Izvor https://www.istriaterramagica.eu/novosti/vrsar-sufinancira-dopunsko-osiguranje-umirovljenicima-s-gotovo-80-000-kuna/