24.10.2018

Pet natjecatelja – pet zlata za Kickboxing klub Vrsar – Funtana

Na 3. Istrian kickboxing challengeru u Novigradu, održanom u subotu 20.10.2018.,  nastupilo 13 klubova iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Na turniru su održana  143 nastupa natjecatelja, a među  njima je nastupilo je i 5 natjecatelja Kickboxing kluba Vrsar-Funtana, tri dječaka i dvije curice, u disciplini point fighting: Lea Jukić, Petar Matukina. Rijana Košenina, Sven Rajić i Nikola Andrić.

Prvi je tatami izašao Nikola Andrić koji se borio do -28 kg u kategorijama dječaci i dječaci početnici. Odlično je odradio obje finalne borbe i osvojio dvije zlatne medalje.

Petar Matukina i Riana Košenina odlično su prezentirali sebe i svoj klub, a izgubili su samo u finalnim borbama te su osvojili srebrne medalje.

Sven Rajić na svom prvom natjecanju u kategoriji dječaci početnici + 32 kg odradio je borbe iznenađujuće dobro, tri puta je izlazio na tatami i sva tri puta pobijedio osvojivši zlato. Statistički gledano bio je najbolje plasirani sportaš  na turniru u kategoriji dječaka (do 10 godina). Za ovu uzrasnu kategoriju nije predviđena dodjela pehara za najboljeg borca koju je Sven Rajić svojim nastupom definitivno zaslužio.

U kategoriji mlađih kadetkinja dodjeljuje se pehar najboljoj borkinji turnira i njega je osvojila predstavnica KBK Vrsar-Funtana Lea Jukić.  Suverenim pobjedama u dvije težinske kategorije ( -37; -42) u četiri borbe osvojila je dvije zlatne medalje i pehar za najbolju natjecateljicu.

Uskoro nas očekuju nova natjecanje i novi izazovi.

Treninge održavamo utorkom i četvrtkom a za vrijeme priprema treninzi su svakodnevni.  Dobro došli su svi koji se žele baviti natjecateljskim ili rekreacijskim sportom. Zahvaljujemo se na potpori Općini Vrsar-Orsera, Općini Funtana-Fontane, Montrakeru d.o.o. i svim prijateljima i sponzorima koji su prepoznali naše  zalaganje.

N.M.