25.10.2017

Načelnik primio djecu i učenike povodom obilježavanja Dječjeg tjedna

Povodom Dječjeg tjedna koji se tradicionalno svake godine obilježava prvi puni tjedan listopada, načelnik Ivan Gerometta i zamjenik načelnika Franko Štifanić primili su djecu Dječjeg Vrtića “Tići” Vrsar i učenike Osnovne škole “Vladimir Nazor” Vrsar. Ove se godine Dječji tjedan obilježavao od 2. do 8. listopada pod motom „Ljubav djeci prije svega”.

Djecji tjedan 1

U sklopu Dječjeg Tjedna vrtićke su grupe razgovarale o pravima djece te su uručila gradonačelniku likovne radove i zastavice s porukama prava djece kako bi odrasle još jednom podsjetili da sva djeca imaju pravo na dom, život u obitelji, sigurnost, školovanje, zdravu hranu, ljubav, prijateljstvo, sport i igru.

Savez DND-u suradnji s gradovima i općinama već više od trideset godina prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Vrsar se kao mnoge ostale općine i gradovi već niz godina pridružuje obilježavanju Dječjeg Tjedna.