11.10.2022

Obavijest o posebnoj regulaciji prometa na području Poreštine u nedjelju 16.10.2022. godine

Dana 16. listopada 2022. godine istarskim cestama odvijat će se prvo porečko izdanje Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska utrka. Na utrci će sudjelovati više od tisuću rekreativnih triatlonaca, a start utrke je u 8 sati ispred Hotela Parentium Plava Laguna. Na prometnicama kojima prolaze biciklisti te trkači za vrijeme trajanja utrke na snazi će biti posebna regulacija prometa te će se pojedine prometnice zatvarati za promet.

Iako će pojedinim dionicama biti otežano prometovanje i na nekoliko sati, u svakom trenutku, biti će ponuđene i označene alternativne mogućnosti dolaska građana do traženih destinacija
Posebna prometna regulacija će se odvijati u sljedećim terminima i područjima:
Od 8 do 10 sati:
• Državna cesta D-75 (kružni tok Aquacolours do Funtane)
0d 8 do 14 sati:
• Od Aquacoloursa
• Porečka zaobilaznica do Kukci
• Županijska cesta 5046 do Višnjana

Alternativni pravci za dolazak iz smjera Pazin – Poreč biti će omogućen preko Varvari, a za izlazak Poreč-Pazin preko naselja Valkarin – Musalež. Ulazak u Poreč sa sjeverne strane biti će moguć cijeloga dana kroz Gornje Špadiće.
Molimo i građane Nove Vasi da koriste alternativne izlaze/ulaze u mjesto koji će biti osigurani tijekom cijelog perioda.

Od 10.30 do 16.30 sati za automobilski promet će biti zatvorene ulice:
• Rade Končara (Viale) – Obala M.Tita
• Ulica Nikole Tesle – Šetalište A. Restovića
• Ulica Špadići – Materada

Neovisno o privremenoj regulaciji prometa koja će biti na snazi toga dana, hitne službe i sva vozila koja imaju za cilj brigu o sigurnosti i zdravlju stanovnika bit će propuštena uz povećane mjere osiguranja. Bit će puno volontera koji će upućivati na alternativne pravce kretanja, koji će uz to biti jasno označeni. Sve građane Poreštine molimo za razumijevanje i unaprijed zahvaljujemo!

Sve mape i rute po Istri pogledajte na mapi!

Regulacija prometa 2

IronManPromet2