30.09.2023

Obavijest o privremenoj regulaciji prometa povodom održavanja međunarodnog rekreativnog biciklističkog maratona Istria300!

Obavještavaju se građani da će se istarskim cestama dana 7. listopada 2023. godine voziti treći po redu međunarodni rekreativni cestovni biciklistički maraton Istria300 koji je i prošle godine bio jedan od najvećih sportskih događaja u Istri. Organizaciju utrke potpisuje tvrtka Bike Triangle d.o.o. iz Pule čiji osnivači imaju bogato iskustvo u organizaciji najviših sportskih manifestacija u našoj zemlji i šire (CRO Race, Ironman Slovenian Istria 70.3, Istria Granfondo, Großglockner Mountain Run, Großglockner Bike Challenge) koji zajedno rade na razvijanju novog cikloturističkog proizvoda s ciljem promocije Istarske županije i Republike Hrvatske kao sportske i cikloturističke destinacije.

Start i cilj ovog cestovnog biciklističkog maratona bit će u Gradu Poreču, a na kojem će ove godine nastupiti oko 2.500 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Osim same utrke, manifestacija Istria300 bit će popraćena četverodnevnim programom od 5. do 8. listopada 2023. s brojnim aktivnostima i programima koji će privući brojne posjetitelje.S ciljem pravovremenog informiranja šire javnosti o posebnoj prometnoj regulaciji i korištenju obilaznih pravaca kretanja, u prilogu Vam dostavljamo grafički prikaz i okvirni vremenik trajanja posebne prometne regulacije kako bi građani koji se zateknu na samoj trasi utrke u vrijeme privremene prometne regulacije znali kako najbrže doći do željene destinacije.

Neovisno o privremenoj regulaciji prometa koja će biti na snazi toga dana, hitne službe i sva vozila koja imaju za cilj brigu o sigurnosti i zdravlju stanovnika bit će propuštena uz povećane mjere osiguranja.
Najljepše Vas molimo da informacije o navedenoj manifestaciji, koje šaljemo u prilogu, postavite na svoje internetske stranice i proslijedite svima za koje smatrate da bi im bile od koristi i kako bi u skladu s njima prilagodili svoje poslovanje. Na taj ćemo način najbolje osigurati pravovremeno informiranje javnosti oko privremene regulacije prometa koja će biti na snazi toga dana.
Stojimo na raspolaganju za bilo kakva dodatna pitanja te vam se najljepše zahvaljujemo na pomoći i susretljivosti prilikom organizacije ove manifestacije.
Na linku Više informacija  možete vidjeti točne satnice i grafički prikaz dijelova trase posebnih prometnih regulacija tijekom trajanja manifestacije.
Sportski pozdrav!
Organizacijski tim Istria300