09.10.2017

Promocija slikovnice Kontići

Pozivamo vas na promociju slikovnice 11. 10. (srijeda) u 10 sati u Dječjem vrtiću Tići, u ulici Aldo Negri 46, (sportska dvorana).

Općina Vrsar jedan je od 7 partnera EU projekta ENJOYHERITAGE te sudjeluje u provedbi, u okviru programa Interreg Slovenija-Hrvatska, koji je izabran u prvom natječaju između 91 prijavljena projekta.
Trajanje projekta je 30 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta – 1.221.544,00 EUR. Općini Vrsar odobreno je 218.070,00 EUR tj. nešto više od 1,6 mil. kn (od čega je vlastito učešće 32.710,50 EUR tj.246.205,25 kn).

Vodeći partner projekta je Općina Slovenska Bistrica, a osim Općine Vrsar ostali partneri su: Grad Ozalj, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije, Javna ustanova Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje, Zavod za turizam Maribor-Pohorje i Zavod Republike Slovenije za zaštitu prirode.

Cilj projekta je inovativni interpretacijski pristup za održivo korištenje baštine u smjeru održivog turizma, za mlade.

Kroz projekt “Enjoyheritage” tražit će se načini kako mlade privući u prirodu, kako ih potaknuti da žive u ruralnim područjima i iskoriste nove mogućnosti zapošljavanja.
Projektna prijava Općine Vrsar odnosi se na tematsku stazu Sv. Romualda u duljini od 9,5 km od crkve Sv.Marije od mora u Vrsaru do samostana Sv. Mihovila u Kloštru. U ovom projektu osim osmišljavanja integralnog koncepta prezentacije bogate prirodne (Limski kanal, šuma Kontija, maslinici) i kulturne baštine (crkva Sv. Marije od mora, mozaici, samostan Sv. Mihovil) u svrhu razvoja novih turističkih proizvoda, te osmišljavanja mobilne aplikacije za inovativnu prezentaciju baštine, cilj je umrežavanje, promocija destinacije i nova zapošljavanja.

Pozivnica