06.11.2019

Proslava Sv. Martina u Vrsaru

Banner Festa Sv. Martina Vrsar_mali

Tradicionalno svake godine Vrsar slavi svog zaštitnika Sv. Martina i tom prigodom su Općina Vrsar – Orsera , Turistička zajednica i vrsarske udruge pripremile sportsko – kulinarsko – glazbeni program.

Sportski program
Sportski program započinje u četvrtak 7. studenog međunarodnim turnirom u stolnom tenisu u dvorani OŠ Vrsar. U subotu 09. studenog od 9.45 održati će se gastro biciklijada koja će bicikliste i zaljubljenike u prirodu provesti kroz područje vrsarskih maslinika i šume Kontije. Tijekom biciklijade kušat će se proizvodi lokalnih proizvođača ulja Kalčić i Ursaria, te mlado istarsko vino. Biciklijada je ostvarena u sklopu projekta Interreg SI-HR „Uživam tradicijo“. U subotu popodne od 16:00 sati svi koji vole mete i strelice naći će svoje mjesto na turniru u pikadu u caffe baru „Cool“ u Vrsaru.
U nedjelju 10. studenog u jutarnjim satima planinarski klub Planik voditi će rekreativno pješačenje za sudionike svih dobi. Polazak je u 9:00 s autobusne stanice u Vrsaru, a za sve polaznike osiguran je ručak.

Proslava Sv. Martina uz radionice i zabavu u nedjelju 10.11.2019.
Nedjelja je rezervirana za druženje na trgu kroz popodnevni program namijenjen svim generacijama. Lokalne će udruge uprizoriti program za svoje sugrađane, tako se od 16:00 sati mali i veliki mogu uključiti u radionice slikanja, sviranja, kuhanja i izrade eteričnih ulja. Porečki će Delfini u 16:30 zasvirati na svojim limenim glazbalima, dok se svi željni novih okusa mogu pridružiti kulinarskoj radionici s „Priprema u 17:00 sati. Udruga LOZE i Zbor zajednice Talijana Vrsar zagrijati će atmosferu svojim nastupima u 17:30 sati. Samo za odrasle je turnir u briškuli i natjecanje u pripremi istarske supe, te mlado vino proizvođača Privitelio iz Flengi.

Kulinarska ponuda i prezentacije
Vrsarske će udruge u nedjelju od podneva kuhati za svoje sugrađane, a ove godine će se birati najbolji tim u pripremi brodeta od sipa i palente. Ponudu će upotpunjavati istarski OPG-ovi sa suhomesnatim proizvodima, uljem i slasticama. Posebni okusi će se moći kušati tijekom radionice „Tradicionalna jela od plave ribe“ , koja je ostvarena u sklopu projekta Interreg SI-HR „Uživam tradicijo“.

Da na fešti ne nedostaje zabave i muzike tijekom popodnevnih sati pobrinut će se bend Magnolija, a navečer u 19:00 sati započinje koncert benda FEBRA.

KAKO SUDJELOVATI:
Prijave za biciklijadu su u subotu od 09:30-10:00 ispred mesnice Kalčić (Dalmatinska 1, Vrsar)
Prijave za pješačenje na broj 091/50 78 019 (Igor Ostojić). Okupljanje je na autobusnoj stanici u Vrsaru.
Prijave za briškulu se prijave vrše pola sata prije početka turnira u prostoru Zajednice Talijana Vrsar.
Ostale aktivnosti su otvorene za sve bez prijave.

Uključite se u događanja i uz druženje proslavite feštu mladog vina. VIDIMO SE NA MARTINJI U VRSARU!

Preuzmite program Sv. Martin 2019 plakat