26.11.2019

Sklopljen ugovor o izgradnji sportske dvorane u općini Vrsar-Orsera

U utorak 20.11.2019. u vijećnici Općine Vrsar-Orsera sklopljen je Ugovor o izvođenju radova gradnje sportske dvorane u Vrsaru između općinskog trgovačkog društva Montraker d.o.o. i tvrtke Radnik d.d. iz Križevaca. U prisustvu općinskog načelnika Ivana Geromette, predsjednica uprave Montrakera d.o.o. Nataša Radin Trifunović potpisala je s predsjednikom uprave Radnika d.o.o. Mirkom Habijanecom ugovor u vrijednosti od 42.840.997,92 bez PDV-a. Predviđeni rok izgradnje sportske dvorane je 18 mjeseci.

VRSAR-potpis ugovora izgradnje dvorane

SPORTSKI CENTAR SALINE I TRODIJELNA SPORTSKA DVORANA

Sportska dvorana je locirana unutar budućeg Sportskog centra Saline, a smještaj same građevine dvorane je južno od autobusnog kolodvora. Ukupna bruto građevinska površina građevine iznosi oko 3140 m2, a sastoji se od djelomično ukopanog suterena i prizemlja.

Centralni prostor u nivou suterena čini sama trodijelna sportska dvorana koja je približnih dimenzija 47 x 25 m2 odnosno 1215 m2. U suterenu je dodatno planirana i mala dvorana površine 140 m2. S pratećim sadržajima sportskih borilišta (svlačionice, sanitarije, garderobe, spremišta..), sportska dvorana ima ukupno 2.216 m2 korisne površine. Gledalište je organizirano jednostrano, s ukupno 480 mjesta na fiksnim i teleskopskim tribinama. Uz osnovnu, sportsko-rekreacijsku namjenu zgrade projektiran je i fitness sklop, te drugi društveni i poslovni sadržaji: ljekarna i ambulanta, a u ulaznom prizemnom prostoru je smješten caffe bar. Prateći sadržaji u prizemlju fleksibilno su organizirani, tako da je omogućeno njihovo pojedinačno korištenje i izvan radnog vremena dvorane.

Projekt dvorane će zadovoljiti potrebe brojnih sportskih lokalnih klubova i udruga, te tako zasigurno podići na još viši nivo društveni standard stanovnika Vrsara i okolice. Dvorana će biti na raspolaganju za održavanje raznih manifestacija i događanja koje će organizirati javni, ali i privatni sektor. Ujedno, zbog svojih sadržaja, ali i smještaja u neposrednoj blizini turističkih smještajnih kapacitete bit će dodatna ponuda turistima i posjetiteljima Vrsara, te potencijalni faktor produženja turističke sezone.

Vrsar dvorana