29.10.2017

U Vrsaru održane 8. Sportske Igre SUH-a Istarske Županije

U organizaciji Sindikata umirovljenika Istarske županije u subotu, 7. listopada 2017 održane su 8. Sportske igre kojima je ove godine domaćin bila podružnica Vrsar. Članovi istarskih podružnica su odmjerili snage u boćanju, kartanju, pikadu šahu i stolnom tenisu.
Cilj ovakvih igara je kroz pripremne treninge i same igre povećati psihofizičku kondiciju umirovljenika i očuvati zdravlje starijih osoba. Ujedno, one služe kao mjesto susreta i druženja sa starim prijateljima i odličan su način poticanja mlađih umirovljenika da se pridruže SUH-ovcima.

Sportke igre SUH-a u Vrsaru

Bez žutih i crvenih kartona
Igre su okupile oko 300 sudionika, od toga čak 220 natjecatelja. Otvorio ih je izaslanik predsjednice Sindikata umirovljenika Hrvatske, ujedno i predsjednik Županijskog povjereništva SUH-a Istarske županije, Vladimir Buršić. Postrojene ekipe je u u ime domaćina pozdravio Ivan Radetić, predsjednik Podružnice Vrsar, zaželjevši da pobjede spretniji i sretniji. Slijedili su pozdravi: zamjenice istarskog župana Sandre Ćakić Kuhar, koja je zaželjela svim sudionicima da iz Vrsara ponesu lijepe uspomene, te pozdravi zamjenika načelnika Općine Vrsar Franka Štifanića, koji im je zaželio sportsku borbu bez žutih i crvenih kartona.

Međunarodna potpora
Igrama su prisustvovali i izaslanici talijanskih sindikata – Luciano dell Rosso, iz Tršćanskog SPI CGIL-a zadužen za međunarodnu aktivnost, i Danilo Toccane, regionalni tajnik SPI CGIL-a pokrajine Veneto.
U kulturno umjetničkom programu sudjelovali su Ženski pjevački zbor „Mendule” Vrsar, mješoviti zbor zajednice Talijana Vrsar i kulturno umjetničko društvo „Matko Laginja” iz Svetog Lovreča.

Pazin ukupni pobjednik
Sudionici su odmjerili snage u nekoliko sportskih disciplina: boćanju, kartanju, pikadu, stolnom tenisu i šahu. U muškom boćanju najbolja je bila ekipa Vrsar, dok je u ženskom boćanju pobijedila novigradska ekipa, a domaća je zauzela drugo mjesto. U briškuli i trešeti muški naslov je otišao u Medulin, a ženski ekipi iz Umaga. Igrao se i pikado, pobijedila je muška ekipa iz Pazina i ženska iz Fažane. Pazinjani su bili najbolji u stolnom tenisu, a odnijeli su i pobjedu u kartaškoj igri remi. U šahu su imali malo manje sreće, pa su završili drugi, iza Fažane. Ukupni pobjednici bile su ekipe podružnice Pazin, druge su bile ekipe Umaga, a treće ekipe Fažane.

Susret su sponzorirali Istarska Županija, “Maistra” d.d. iz Rovinja, “Montraker” d.o.o. Vrsar, Turistička zajednica općine Vrsar, uz logističku potporu osnovne škole Vladimir Nazor iz Vrsara. Susret je završio uručivanjem medalja i pehara pobjedničkim ekipama, te zajedničkom večerom i druženjem.

Ivan Radetić