23.12.2021

Završena prva faza uređenja buduće čitaonice u Vrsaru

Završena je prva faza uređenja buduće čitaonice u zgradi bivše osnovne škole u Vrsaru. Uređeni su strop, zidovi, rasvjeta te električne instalacije. Trošak je iznosio oko 57.000 kuna, saznajemo od načelnika Općine Vrsar Ivana Geromette.

U idućem razdoblju počet će se s drugom fazom opremanjem namještajem i informatičkom opremom, što će, predviđa načelnik, koštati oko 180.000 kuna. Općina se prijavila na natječaj LAG-a „Središnja Istra“ te joj je odobreno sufinanciranje u maksimalnom iznosu od 80% prihvatljivih troškova, što je bespovratnih 130.191,25 kuna.

Prazan prostor uskoro će biti pun knjiga - Foto Općina Vrsar buduća čitaonica
 Foto Općina Vrsar

 

Općina Vrsar je i do sada ulagala znatna sredstva u odgoj i obrazovanje djece i mladih, te nije bez razloga na 1. mjestu među svim općinama u Republici Hrvatskoj po visini ulaganja u odgoj i obrazovanje. Ova investicija je samo nastavak politike ulaganja u obrazovanje. Također će realizacijom ovog projekta građani naše općine dobiti potpuno novu javnu uslugu čime će zasigurno povećati kvaliteta života i boravka u našoj općini, kazao je načelnik Gerometta.

Izvor https://www.istriaterramagica.eu/novosti/kultura/vrsarani-ce-dobiti-novu-citaonicu-za-uredenje-interijera-opcina-dobila-bespovratna-sredstva/