18.01.2018

Zimovanje školske djece općine Vrsar i Funtana na Kopama

Općina Vrsar i Funtana i ove su godine za učenike od četvrtog do osmog razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Vrsaru organizirale zimovanje u razdoblju od 07. do 13. siječnja. Četrdeset i dvoje učenika proveli su dio svojih zimskih praznika na snježnim stazama skijališta Kope koje se nalazi na Pohorju nedaleko Slovenj Gradca u Sloveniji.
Organizacija zimovanja provedena je u suradnji sa turističkom agencijom Fiore d.o.o. iz Poreča, koja je imala zadatak da osigura prijevoz do lokacije, smještaj, puni pansion i dodatni obrok za učenike, te putno osiguranje i školu skijanja. Najveći dio troškova snose općine, a tek manji dio roditelji djece.
Kroz dvadeset i dvije godine organiziranog boravka djece na snijegu promijenjeno je nekoliko destinacija: Pohorje, Kope, Platak i Bjelolasica da bi na kraju Kope postale stalna destinacija već devetu godinu zaredom. Boravak je organiziran u hotelu Luka koji se nalazi stotinjak metara od skijaških staza.

ziima 1

Dvadeset i dvojici djece ovo je prvi put da borave na snijegu, pa su svoje prve korake morala napraviti pod budnom paskom učitelja skijanja. Nakon napornog rada svi su uspjeli naučiti osnove pa su za svoj rad dobili i zaslužena priznanja. Ostali, kojim boravak na snijegu nije prvi put, uživali su sve dane boravka u dobro uređenim stazama skijaškog centra, ne samo u dnevnom već i noćnom skijanju. Da bi početnici proskijali, a ostali usavršili svoje skijaško znanje pobrinula su se troje učitelja skijanja iz škole skijanja Nitro.
Slobodno vrijeme djeca su upotpunili društvenim igrama i naravno gledanjem rukometne utakmice naše reprezentacije. Zadnjeg dana boravka održano je takmičenje u slalomu nakon čega su najbolji nagrađeni diplomama.

zima 2