13.04.2022

Kemijski pokusi, učenje i zabava u Znanstveno edukacijskom centru Kontija

Učenici prvog i drugog razreda OŠ Vrsar, te mališani predškolskog uzrasta Dječjeg Vrtića „Tići“ iz Vrsara i Funtane protekla su dva dana sudjelovali na znanstvenoj predstavi i radionicama u Znanstveno edukacijskom centru Kontija.

ZEC 1 razred

Nutty Scientists znanstvena predstava i radionice bile su spoj zabave, edukacije i kazališta. Predstava interaktivnog karaktera pružila je učenicima nezaboravan doživljaj. Kroz atraktivne eksperimente kemijskih reakcija te razne aktivnosti, djeca i učenici su na zabavan način zavirili u svijet znanosti, te saznali što je to kemijska reakcija, koji plin brzo izgara, te čime se može napuhati balon a da nije zrakom. Svoja su novostečena znanja pokazali u znanstvenom kvizu.

ZEC 1 razred 2

Nakon predstave uslijedila je interaktivna radionica tijekom koje su mali znanstvenici imali priliku izrađivati šašave ljigavce.

20220413_095234_small)

Osim u znanstvenim pokusima koji su se odvijali u prostorijama Znanstveno – edukacijskog centra, učenici su uživali u različitim aktivnostima u prirodi oko centra. Bilo je tu igre, istraživanja, penjanja, razgledavanja, osluškivanja, traženja i opuštenog druženja u prekrasnom krajoliku šume Kontija.   Ova edukativna, znanstvena  i zabavna terenska nastava upotpunjena je i pješačenjem šumom do Kloštra.

20220412_110312_small

20220412_093159_s ZEC 1 razred 5 pjesacenje

Radionice je omogućila udruga Društvo Naša Djeca Vrsar u suradnji s Općinom Vrsar-Orsera.

U Vrsaru, 13.4.2022.