31.03.2021

POREČ/VRSAR: Adriano Ukušić i Denis Bernobić dobitnici nagrade PONOS HRVATSKE

Adriano Ukušić i Denis Bernobić dobitnici nagrade PONOS HRVATSKE, čestitamo im na njihovom humanitarnom angažmanu i zasluženom priznanju!

Ponos hrvatske

Prizori koje su nakon potresa na Baniji gledali na televiziji snažno su se dojmili dva prijatelja: Adriano Ukušić (53) iz Vrsara, poduzetnik koji se bavi kamp kućicama i vlasnik kampa Polidor u Funtani, te Denis Bernobić (43) iz Poreča, obrtnik koji ima svoju vučnu službu, nisu dvojili ni trenutka te su odmah organizirali prikupljanje kampica. Već su 30. prosinca otišli na Baniju s prvim konvojem od 25 kućica. Vraćali su se gotovo svakog drugog dana i u sedam konvoja ukupno prevezli 211 kamp prikolica. O njima smo više puta izvještavali tijekom prosinca i siječnja, a njihov angažman dignuo je na noge brojne ljude iz Istre, pa i šire, koji su im se priključili, s njima volonterski vozili donacije vlastitim vozilima, nabavljali hranu i druge potrepštine i čak kupovali kamp kućice kako bi ih donirali stradalima koji su u potresu izgubili krov nad glavom.

Ponos Hrvatske je ove godine prvi put imao posebnu kategoriju – “Heroji potresa”, među kojima su Bernobić i Ukušić. Nagradu koju organizira medij 24 sata u suradnji s HRT-om nisu primili u televizijskom studiju u emisiji uživo zbog epidemioloških mjera, pa su statuu “Ponos Hrvatske” Denis i Adriano prije nekoliko dana dobili poštom na kućnu adresu.

Cijeli članak pročitajte na https://www.istriaterramagica.eu/novosti/porec-vrsar-denis-bernobic-i-adriano-ukusic-dobitnici-nagrade-ponos-hrvatske/