16.05.2013

Pozivnica na predavanje G-dina Marka Fereka

DRUŠTVO NAŠA DJECA VRSAR U SURADNJI SA DJEČJIM VRTIĆOM I OSNOVNOM ŠKOLOM POZIVA VAS NA PREDAVANJE I DRUŽENJE U PONEDJELJAK 20. 5. 2013. U 16.00 SATI U DJEČJEM VRTIĆU TIĆI, ALDO NEGRI 46

„Dok sam bio dijete, bio sam sanjar s naglašenim emocijama.” …
„Različitost može biti prednost i djeci treba pomoći da otkriju načine izražavanja svoga potencijala i upoznaju sami sebe”, rekao je Marko Ferek, koji je prisutne uveo u svoju osobnu priču odrastanja sa simptomima nepažnje, hiperaktivnosti i impulzivnosti i pružio jedinstvenu perspektivu učenika čija različitost nije na vrijeme bila uočena.
Istaknuo je kako nema univerzalnog recepta koji bi se mogao primijeniti na svu djecu. Za njega je najvažnije osjećati, djeci dati podršku, pohvaliti ih za dobre stvari i ocijeniti njihov trud, a ne samo znanje.
Glavni simptomi ADHD-a su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost, a zastupljen je kod djece i odraslih. Djeca s ADHD-om često budu prepoznata kao „zločesta”, „neodgojena” i „lijena”, a zapravo pravim pristupom vidimo da su izrazito znatiželjni, maštoviti i puni energije koja se itekako dobro može usmjeriti.
Predavanje je namijenjeno odgojiteljima, nastavnicima, roditeljima i svima koji o ovoj temi žele imati nove spoznaje.

Pozivnica