17.05.2013

Djevojački zbor Srednje škole Mate Balota iz Poreča oduševio brojne Vrsarane

Jučer, 16. svibnja 2013. godine, održan je „Koncert zahvalnosti” Djevojačkog zbora Srednje škole Mate Balote iz Poreča u dupkom punoj Bazilici svete Marije od mora u Vrsaru.
Djevojke, koje su ogromnu popularnost stekle fantastičnim nastupima i konačnom pobjedom na televizijskom showu „Do posljednjeg zbora”, oduševile su prisutne izvedbom skladbi kojima su osvojile naklonost i simpatije u čitavoj Hrvatskoj, pod ravnanjem Debore Cukola Zeneral, a nastup su zaključile skladbom „Terra Magica”. Uživo su pokazale kako su njihovi uspjesi i popularnost više nego zasluženi, a brojna publika je svaku izvedbu nagradila ovacijama.
Kako i sam naziv koncerta govori, Debora i djevojke su ovaj nastup podarile Vrsaranima u znak zahvalnosti za materijalnu i drugu potporu koju su Općina Vrsar,

Turistička zajednica Općine Vrsar i naročito Montraker d.o.o. davali zboru od samog njegovog formiranja i snimanja nosača zvuka pa sve do nezaboravne i slavodobitne TV avanture. To su u svojim govorima istaknuli i Debora Cukola Zeneral i ravnatelj Srednje škole Mate Balote Krešimir Bronić, zahvalivši se i svima prisutnima koji su svojim glasovima i podrškom omogućili pobjedu zbora u TV emisiji.

Načelnik Općine Vrsar Franko Štifanić i predsjednica Uprave Montrakera Nataša Radin Trifunović čestitali su djevojkama i dirigentici na sjajnim uspjesima i rezultatima, istaknuvši kako su bile na ponos čitavoj Istri, a posebno Poreštini te Vrsaru (iz kojeg dolazi značajan broj zborašica), pronoseći talent, rad i ljepotu, na čemu su im se i zahvalili, poželjevši im da nastave tim putem.

Druženje je nakon koncerta nastavljeno u školskoj sportskoj dvorani u Vrsaru.