08.11.2018

Proslava Sv. Martina, zaštitnika Vrsara i mladog vina

SV. Martin banner

Trodnevni sportski program
Bogat sportski program, započinje u četvrtak 8. studenog međunarodnim turnirom u stolnom tenisu u dvorani OŠ Vrsar. U subotu 10. studenog planinarski klub Planik voditi će pješačenje od Vrsara do Sv. Mihovila u Kloštru upotpunjeno vodenim stručnim razgledom arheološkog lokaliteta Monte Ricco (rimska cisterna) i samostana Sv. Mihovil. Za polaznike pješačenja osigurana je besplatna marenda u Kloštru i povratak autobusom do Vrsara. U subotu popodne će svi koji vole mete i strelice naći svoje mjesto na turniru u pikadu u staroj školi u Vrsaru.
U nedjelju 11. studenog u jutarnjim satima (9.30) održati će se odbojkaški turnir za djevojčice, a u 9.45 započinje gastro-biciklijada koja će bicikliste i zaljubljenike u prirodu provesti kroz područje vrsarskih maslinika i šume Kontije. Tijekom biciklijade moći će se kušati proizvodi lokalnih proizvadača ulja Kalčić i Ursaria, te mlado istarsko vino.

Cjelodnevna proslava Sv. Martina u nedjelju 11.11.2018.
Nedjelja je rezervirana za druženje na trgu kroz cjelodnevni program namijenjen svim generacijama i interesima. Svečanim misnim slavljem u 11 sati u crkvi sv. Martina, Vrsar će proslaviti blagdan svoga zaštitnika, nakon misnoga slavlja, Ženski Zbor „Mendule“ održat će prigodni koncert.
Program na trgu počinje već od podneva nastupom limene glazbe “Porečki delfini”. Mališani dječjeg vrtića “Tići” ponosno će pokazati pjesme i plesove koje su naučili, a djeca školskog uzrasta svoje će talente dokazati na dječjem festivalu. Samo za odrasle je turnir u briškuli i natjecanje u pripremi istarske supe, te mlado vino proizvodača Privitelio iz Flengi.

Kulinarska ponuda i prezentacije
Vrsarske će udruge već tradicionalno kuhati za svoje sugrađane, a ove godine im spremaju šugo, palentu, kapuz i fugasette. Dok se jela budu krčkala u loncu, na trgu će se odvijati dvije kulinarske prezentacije: Mirjana Žiković će za prisutne pripremati jela od plave ribe na inovativne načine, a kuhar Vlado Hrvatin će svima pokazati kako napraviti kolač od muškata. Ponudu će upotpunjavati istarski OPG-ovi sa suhomesnatim proizvodima, uljem i slasticama.

Pjesma i svirka će upotpuniti doživljaj fešte, i to uz uvijek raspoložen Tu&Tamo Band. Svoj će rad predstaviti i pjevački zbor Zajednice Talijana Vrsar “La Contrada”.

KAKO SUDJELOVATI:
Prijave za pješačenje se vrše na broj 091/50 78 019 – Igor Ostojić
Prijave za biciklijadu su u nedjelju od 09.30-10.00 ispred mesnice Kalčić (Dalmatinska 1, Vrsar)
Za briškulu i pikado prijave se vrše pola sata prije početka turnira u prostoru održavanja.
Ostale aktivnosti su otvorene za sve bez prijave.

Uključite se u događanja i uz druženje proslavite feštu mladog vina. VIDIMO SE NA MARTINJI U VRSARU!

Festa Sv. Martina 2018 - program